0
Πανικός επικράτησε από νωρίς το πρωί στα στενά της Φαπαναστασίου, μόλις έγινε γνωστό πως ο Ιβάν Σαββίδης κατευθύνεται στη ΦΑΕ για να αποπληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Σε έξαλλη κατάσταση ο Λάμπρος Σκόρδας, βλέποντας  να ευνουχίζεται το επικοινωνιακό του όπλο περί παγωμένων χρεών, τηλεφώνησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο:

΄Γιατί πήρες λεφτά του Σαββίδη ρε @ρχίδι'' τον ρώτησε.
''Για ποιόν λόγο να μην τα πάρω, η χώρα χρειάζεται ρευστό και ήταν έτοιμος να πληρώσει'' ήταν η απάντηση που έλαβε.
''Κι εγώ θα πληρώσω Τσακαλώτο, \πάω να παίξω τζόκερ και πρότο'' απάντησε εκνευρισμένος ο Λάμπρος κι έκλεισε το τηλέφωνο...
Αμέσως τηλεφώνησε στον παλιόφιλο Χρύσανθο, λέγοντας του ''πάμε να πληρώσουμε κι' εμείς, πάρε τηλ τα κανάλια να αποθανατίσουν την ιστορική στιγμή'' και συμπλήρωσε:
 ''Δε γίνεται να πουλάνε τρέλα στην πόλη του θεού''...]
Πράγματι, ξεκίνησαν με μια βαλίτσα (με άγνωστο περιεχόμενο)  και πρώτο προορισμό τη citibank!
Μόλις τους αντίκρισε ο ταμίας άρχισε να φωνάζει, ''εδώ είναι citibank δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης, εσείς κυκλοφορείτε μόνο σε χωριά, να πάτε σε villagebank''..
Επόμενη στάση ήταν η Millennium Bank .αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν ήταν εύκολα!

 Πριν περάσουν την είσοδο, άκουσαν ηχογραφημένο μήνυμα ΄απαγορεύεται η είσοδος σε όσους είναι άτιτλοι το Millennium''
Κατευθύνθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην Εθνική Τράπεζα, απ' όπου έλαβαν στην αποστομωτική απάντηση:

''Εδώ είναι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συναλλασόμαστε μόνο με ομοεθνείς, να πάτε στην αντίστοιχη της Καπερναούμ''
Ο χρόνος κυλούσε επικίνδυνα, πλησίαζε μεσημέρι και υπήρχε ορατός κίνδυνος να κλείσουν οι τράπεζες. Έτρεξαν γρήγορα στην Πειραιώς...
Πριν καλά καλά περάσουν το κατώφλι, ένα παπούτσι πέρασε ξυστά από την κεφάλα του οδοντογιατρού. Ήταν του διευθυντή, που φώναξε ''όξω από δω ρε, χρωστάτε ακόμα το παράβολο από το δανεισμό του Τάτου''..
Βγήκαν έξω έντρομοι, ήταν 2.25 και σε 5 λεπτά  οι τράπεζες έκλειναν. Ευτυχώς υπήρχε απέναντι η Alpha Bank Εισέβαλαν διστακτικά μετά τα όσα είχαν τραβήξει, αναθάρρησαν όμως, καθώς δεν τους ενόχλησε κανείς.
Πλησίασαν το γκισέ και με φωνή γεμάτη αυτοπεποίθηση ο Χρύσανθος είπε:
''Καλησπέρα, ήρθαμε να πληρώσουμε τα χρέη της μεγαλύτερης ομάδας της Μακεδονίας''.
Ο ταμίας πάτησε τα πλήκτρα του υπολογιστή του και αναφώνησε:
΄Λυπάμαι κύριε, η συναλλαγή δε μπορεί να γίνει αποδεκτή, εμείς είμαστε Alpha Bank και όπως βλέπω στα αρχεία έχετε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2014 από την Alpha κατηγορία!
Μη στεναχωριέστε όμως, είναι μέσα στα σχέδια της τράπεζας να ανοίξει Bhta Bank την επόμενη 10ετία, μέχρι τότε πιστεύω να έχετε ανέβει΄...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top