0
Η δήλωση στήριξης του Ιβάν Σαββίδη στο πρόσωπο του ΓΧ, με βρήκε την ώρα που ήμουν στον αέρα της ιντερνετικής εκπομπής στο Doctoradio. Για του λόγου το αληθές, ανέβηκε στο επίσημο site της ΠΑΕ στις 10.10μμ και μέχρι να διαδοθεί πέρασε χρόνος.
Η εκπομπή ξεκινάει στις 10 ακριβώς, οπότε ήταν αδύνατο να τη γνωρίζω από πριν, ούτε βεβαίως  να τη διαβάσω την ώρα που ήμουν στον αέρα.
Με ενημέρωσαν σχετικά ακροατές και η πρώτη μου αντίδραση (χωρίς να την έχω διαβάσει επαναλαμβάνω) ήταν, πως ''αποκλείεται να ανέλαβε τέτοια πρωτοβουλία ο Ιβάν  Σαββίδης''.
Όταν αναφέρομαι σε πρωτοβουλία του Σαββίδη, σαφώς δεν εννοώ πως η ανακοίνωση βγήκε εν αγνοία του μεγαλομετόχου. Απλώς τον ενημέρωσαν από την ΠΑΕ πως πρέπει να βγει μια ανακοίνωση στήριξης του ΓΧ και ο ίδιος το αποδέχτηκε...
Έγραψαν λοιπόν ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του στόχου που ήθελαν να εξυπηρετήσουν και άφησαν τον Ιβάν να φάει το μπινελίκι της αρκούδας.
Η τυφλή μου βεβαιότητα πως ο Σαββίδης δεν το έκανε με δική του πρωτοβουλία, προκύπτει και από την ανάγνωση του περιεχομένου.
Κατ' αρχήν είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά, να βγάζει ανακοίνωση ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας για κάποιο στέλεχος, που μάλιστα δεν είναι υψηλόβαθμο.
Ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιο υψηλόβαθμο, ανακοίνωση θα βγάλει η ΠΑΕ, εκτός κι' αν μιλάμε για τον πρόεδρο, μια και θα εκληφθεί ως ανέκδοτο να στηρίζει μια ΑΕ τον προιστάμενό της. Σε μια τέτοια περίπτωση, μιλάει ο ιδιοκτήτης.
Αν αναφερόμαστε όμως σε προπονητές, παίκτες, τεχνικούς διευθυντές, και λοιπούς υπαλλήλους, ακούγεται ως ανέκδοτο να βγαίνει ανακοίνωση του ιδιοκτήτη.
Σε διαφορετική περίπτωση, γιατί δε βγήκε ανακοίνωση του Ιβάν για το Σάλπι που επίσης ακούει μπινελίκια, για το Γλύκο που άκουσε τα εξ΄αμάξης μετά την ήττα στο Ηράκλειο, για τον Άγγελο, το Βρύζα, για τόσους ακόμα που κατά καιρούς έχουν υβριστεί ή αποδοκιμαστεί?
Προσέξτε, δε μιλάμε για μια δήλωση στήριξης που τυχόν γίνει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ή μιας συνάντησης με δημοσιογράφους ή οπαδούς, αλλά για ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του μεγαλομετόχου
Εκτός αυτού, ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε, φανερώνει τη σκοπιμότητα της ανακοίνωσης...

Μέσα σε αυτήν λοιπόν, ο ΓΧ αποκαλείται ως εκ των στενότατων συνεργατών του Ιβάν, στον οποίον έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη για τις γνώσεις και την εντιμότητά του!!!!
Και το ερώτημα είναι πως γίνεται ένα στέλεχος με τούτες τις προδιαγραφές, να είναι ανενεργό από το τέλος της προηγούμενης περιόδου και να λανσάρεται μάλιστα μέχρι πριν λίγο καιρό, ως υποψήφιος προπονητής του...Αιγινιακού?
Αν λοιπόν οι στενότατοι συνεργάτες του Ιβάν, στους οποίους μάλιστα έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη για τις γνώσεις και την εντιμότητά τους ωθούνται προς τον Αιγινιακό, τεκμαίρεται πως οι αναλώσιμοι είναι για να καθαρίζουν τις τουαλέτες των καπνεργατών στο Ροατόφ...
Στην ανακοίνωση επίσης, γίνεται μνεία για το γεγονός πως δε φοβήθηκε ποτέ να αναλάβει στα δύσκολα και το έτερο ερώτημα είναι, ποια ήταν τα δύσκολα?
Οι δύο προηγούμενες φορές που ανέλαβε, όπου είχε την ευκαιρία  να φτιάξει το βιογραφικό του, να προβληθεί πανελληνίως ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ?
Πιστεύει κάποιος πως υπάρχει προπονητής στην Ελλάδα (και όχι μόνο) με το φτωχό βιογραφικό σαν αυτό του ΓΧ, που αν του έλεγαν ''έλα στον ΠΑΟΚ να πάρεις την ευκαιρία σου οδηγώντας την ομάδα στα πλέι οφ ή στο κύπελλο'' θα έλεγε όχι?
Άλλοι προπονητές θα πλήρωναν από την τσέπη τους για να καθίσουν στον πάγκο μιας ομάδας σαν τον ΠΑΟΚ ακόμα και για μια μέρα, άλλοι θα πουλούσαν την ψυχή τους για να βγουν έστω και μια φωτογραφία με την πρώτη ομάδα και θεωρούμε πράξη αυταπάρνησης το αυτονόητο?
Στο κάτω κάτω. ο ΓΧ ήταν αργόμισθος φέτος, πληρωνόταν και δεν πατούσε στα γραφεία επειδή δεν είχε αντικείμενο εργασίας. Δεν τον κατηγορούμε γι' αυτό, αλλά δεν είναι δυνατόν να τον κάνουμε ήρωα επειδή αποδέχτηκε να μην πληρώνεται χωρίς λόγο...
Το ακόμα πιο γελοίο της υπόθεσης, είναι στο φινάλε, όπου ο Ιβάν αναφέρεται στο ΓΧ με το μικρό του όνομα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο...Γιώργος (!!!) μαζί με τους ποδοσφαιριστές, θα μας ξανακάνουν υπερήφανους!
Πρόκειται για το απόλυτο κάρφωμα, αφού προφανώς διέφυγε της προσοχής του συντάκτη πως τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν, έχει αποκαλέσει με το μικρό όνομα μόνο τη Γκοντζάρεβα η οποία είναι δοκιμασμένη, αποτελεί το δεξί του χέρι και της έχει πραγματικά τυφλή εμπιστοσύνη.
Επειδή προφανώς ο συντάκτης αποκαλεί το ΓΧ ως Γιώργο, θεώρησε πως έτσι πρέπει να τον αποκαλεί και ο ιδιοκτήτης...
Δυστυχώς στον ΠΑΟΚ, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Την εποχή δώνι, τότε που ο ΠΑΟΚ κόντευε να διαλυθεί από το τρύπημα και η ΠΑΕ ήταν ανήμπορη  να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε με τον ιντριγκαδόρικο τρόπο λειτουργίας της, έβαλαν πάλι τον Ιβάν να υπογράψει ανακοίνωση όπου ο Ουρουγουανός χαρακτηριζόταν ως προβληματικός, ως εγωιστής, που βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.
Λίγους μήνες μετά, ο Γκαρσία επέστρεφε και αν η πλειοψηφία του κόσμου δεν εκτιμούσε τα χρήματα που είχε βάλει ο  Ιβάν αλλά και την έλλειψη δόλου στα λάθη που είχε κάνει, θα μπορούσε εύκολα να τον λοιδορήσει λέγοντας ''φέρνεις πίσω αυτόν που εσύ αποκαλούσες προβληματικό κι εγωιστή''?
Δυστυχώς για το Σαββίδη, οι περισσότεροι έχουν καταλάβει αυτό που ο ίδιος αγνοεί.
Πως στον ΠΑΟΚ, υπάρχουν στελέχη που προτιμούν να εκθέτουν τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να βγαίνουν λάδι οι ίδιοι...
Πιστέψτε το, πως είναι πολύ δύσκολο για κάθε μαγαζί να υπάρχουν υπάρχουν άριστα στελέχη σε όλα τα πόστα.
Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ όμως είναι πρωτοφανές.
Βγάζουν την ανακοίνωση που βολεύει στους υπαλλήλους, βάζουν μπροστά το μεγαλομέτοχο για να τρώει εκείνος τα μπινελίκια κι εκείνοι ζουν και βασιλεύουν...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top