0
Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, έπειτα από κάθε κακό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, να γεμίζει το facebook από αναρτήσεις του τύπου ΄΄το μπούλο αυτός κι εκείνος-δρόμο ο ένας κι άλλος΄΄..
Συσσωρευμένη αγανάκτηση γαρνιρισμένη από κόμπλεξ -αφού ο καθένας βρίσκει την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του-, ξυπνούν μέσα μας τον Ραπτόπουλο και τον Αλέφαντο που όλοι κρύβουμε βαθιά στο είναι μας..

Πρόσφατα θύματα, ο Τζιόλης, ο Πέλκας, ο Κλάους, ο Βίτορ που είναι αλήθεια ότι δεν υπήρχαν στη Νέα Σμύρνη. Όπως πέρσι και πρόπερσι δεν υπήρχε και ο Σάλπι που σχεδόν κάθε Κυριακή έπρεπε να φύγει για να δει άσπρη μέρα η ομάδα, αλλά να που έφυγε κι η άσπρη μέρα ακόμη να ξημερώσει...
Πέρα από τα πρόσωπα, εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως μοιράζοντας μπούλους, καμμιά ομάδα δε γίνεται να μεγαλώσει και να προοδεύσει.
Για να συμβεί αυτό, η πορεία πρέπει να είναι η ακριβώς αντίστροφη!
Η πρόοδος και το μεγάλωμα της ομάδας δηλαδή, να είναι αυτό που θα περιθωριοποιήσει-αντικαταστήσει-οδηγήσει στην αποχώρηση, του οποιουδήποτε.
Τούτος είναι ο ενδεδειγμένος, φυσιολογικός, σίγουρος και αλάνθαστος τρόπος..
Το Γενάρη του 2008 ήρθε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός ο Ματίας Βερόν και αν θυμάστε, τον βλέπαμε όλοι σα Μαραντόνα.

Λογικό κι επόμενο, όταν έχεις φάει τη μάπα κάτι Ίντιο και Χαραλάμπους, όταν έβλεπες το Μπαιάνο να παριστάνει τον οργανωτή, να τυφλώνεσαι από τη μετριότητα του αργού και χοντρούλη Αργεντίνου, που όμως μπορούσε να κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό τα βασικά.
Έξι μήνες μετά μάλιστα, το θέμα της απόκτησής του απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα του τύπου!
Θα μείνει ο Βερόν? Θα καταφέρουμε να πείσουμε τους Ιταλούς να τον παραχωρήσουν με ελεύθερη μεταγραφή, ώστε να χτίσουμε την ομάδα πάνω του?
Τελικά ο Βερόν αποκτήθηκε με μεταγραφή, ένα χρόνο μετά όμως τον πιέζαμε να φύγει...
Είχε ξεχάσει τα βασικά άραγε?
Όχι βέβαια, απλώς είχε μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ και φαινόταν ως τσόντα μέσα στην ομάδα του Γκαρσία, του Κονσεισάο, του Βιειρίνια, του Λίνο, του Κοντρέρας, του Ίβιτς και των άλλων παιδιών!
Δε χρειάστηκε κανείς να τον απαξιώσει στο facebook λοιπόν, το έκανε χωρίς κόπο και φωνασκίες η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...
Αν θέλετε να αναφερθούμε και σε σημερινά πρόσωπα, από τους πρόσφατους αποδιοπομπαίους τράγους, δε θα έδινα μπούλο σε κανέναν!

Σε έναν δυνατό ΠΑΟΚ που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο:
Ο Τζιόλης είναι καλός για ένα ματς στο Καρασικάκη ή κάποιο δύσκολο Ευρωπαικό στην Τούμπα που θα έχεις το σκορ και θα χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο με καλό κορμί, για να κρατήσει μπάλα και να προσφέρει ηρεμία..
Το ίδιο και ο Βίτορ που είναι καλός ως 5ος στόπερ, να προσφέρει ανάσες στο βασικό σου, να καλύψει έναν τιμωρημένο, να μπει ως 3ος κόφτης στο 80 που θα πιέζεται η ομάδα.
Ο Πέλκας αξίζει να πάρει ευκαιρίες ως ανερχόμενος παίκτης σε μια ομάδα με προσωπικότητες και μπαρουτοκαπνισμένες μονάδες, μπαίνοντας ως αλλαγή, ώστε να αφομοιώσει το ρόλο του χωρίς πίεση.
Όταν φορτώνεις ένα παιδί με τις ευθύνες του βασικού, το πιο πιθανό είναι να το κάψεις.
Ακόμα πιο πιθανό είναι αν τον χαλάσεις ως χαρακτήτα, κάνοντας τον να νομίζει πως έφτασε στην ποδοσφαιρική κορύφωση, παίρνοντας σπίτι του τη φανέλα του βασικού, πριν καλά καλά αρχίσει να ξυρίζεται...
Όπως χάλασε και ο Κλάους δηλαδή, στον οποίον δεν τολμούσε να πει κανείς ότι έμεινε στάσιμος και πως χωρίς δουλειά και μόνο με το ταλέντο δεν πάει πουθενά, αφού ήταν πιο βολικό να τα ρίχνουν στον κομπλεξικό Σάντος!
Τι πιο λογικό λοιπόν να σκεφτεί ο κάθε Κλάους ''αφού μου το λένε όλοι δε φταίω εγώ αλλά ο Σάντος, οπότε δε χρειάζεται να προσπαθήσω για να γίνω  καλύτερος΄΄.
Για τον Κλάους, ισχύουν ότι και για τους υπόλοιπους της λίστας.
Καλός ως 3ος επιθετικός, αναπληρωματικός του αναπληρωματικού δηλαδή, να συμμετέχει ως αλλαγή στο 80 με Πλατανιάδες και Καλλονές στην Τούμπα όταν θα είμαστε στο Χ, θα φορτώνουμε αβέρτα την αντίπαλη περιοχή και θα θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα ενός χαρισματικού σκόρερ.
Θα πει κάποιος ΄΄αναπληρωματικός του αναπληρωματικού με 700 το χρόνο, η Τσέλσι είμαστε΄΄?
Μην τα θέλουμε όλα δκά μας, τα παράπονα σε αυτούς που 1.5 χρόνο πριν γέμιζαν τους τοίχους τους με αναρτήσεις του τύπου ΄΄μην και τυχόν δεν ανανεώσετε το ΠΑΟΚτσάκι΄΄!
Κι όπως είναι γνωστό, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...


Δημοσίευση σχολίου

 
Top