0
Είναι βασικός κανόνας, πως στις συνεντεύξεις τύπου λες τα απολύτως απαραίτητα.
Ειδικά όταν μιλάμε για τις τυπικές δηλώσεις που γίνονται μετά το τέλος των αγώνων, μιλάς κυρίως για να βγεις από την υποχρέωση.

Δε μακρηγορείς, δεν αναλύεις τις σκέψεις, τα συμπεράσματα και τις προθέσεις, για τον απλούστατο λόγο πως όσο περισσότερο μιλάς, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνεις γκέλα.
Δεν είναι κάτι που αφορά τον Τούντορα προσωπικά, είναι θέμα στατιστικής.
Ειδικά, όταν δουλειά σου είναι να προπονείς και όχι να μιλάς, οπότε αγνοείς κάποια βασικά και ο κίνδυνος να εκιεθείς ή να εκθέσεις κάποιον από την ομάδα, αυξάνεται..
Χθες ο Τούντορας είπε πως ο Σκόνδρας τον απογοήτευσε,  ανέλυσε (χωρίς να πιεστεί ούτε να ερωτηθεί μάλιστα) το πως αντιλαμβάνεται την παρουσία του Μπερμπάτοφ στην πορεία..
Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο το έκανε, τι κέρδισε και ποιος?
Αν εξαιρέσω τους ρεπορτατζήδες που πήραν έτοιμη τροφή για να κάνουν βαθυστόχαστες ποδοσφαιρικές αναλύσεις στην καλύτερη και να λοιδορήσουν πρόσωπα και καταστάσεις στη χειρότερη , δε βρίσκω άλλον..
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο Τούντορας το κάνει αυτό.
Είχε γίνει συνήθεια, μετά από στραβές (ακόμα και με υποδεέστερους αντιπάλους) να αναφέρεται στην ποιότητα του υλικού.
Πολλοί θεωρούσαν πως πρόκειται για βολικές δικαιολογίες, χθες φάνηκε πως είναι και θέμα χαρακτήρα.

Την ίδια μέρα, συνέντευξη παρέθεσε και ο Άρνεσεν, ο οποίος είναι λογικό πως αισθάνεται κάπως άβολα. Από εκεί που ήταν ο κυρίαρχος των μεταγραφών, συμμετέχει ως μέλος μιας επιτροπής, χωρίς μάλιστα να έχει τον τελευταίο λόγο.
Παρόλα αυτά ήταν ενωτικός, δεν εκφράστηκε αρνητικά για κανέναν, ούτε έβγαλε παράπονο...
Το ίδιο και ο Βεζυρτζής που ενώ στην ουσία ΄΄καπέλωσε'' το Δανό, είχε μιλήσει για συλλογικές αποφάσεις, σε δική του συνέντευξη.
Μπορεί οι δυο τους να παίζουν αύριο μπουνιές στα γραφεία, το ζήτημα είναι όμως τι βγάζουν προς τα έξω .
Όποιος σκεφτεί πως ''καλά κάνει ο Τούντορας και τα λέει, αφού έτσι πιστεύει'' ας φανταστεί έναν ΠΑΟΚ όπου ο καθένας θα ξεφουρνίζει ότι πιστεύει, χωρίς να τον ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας ή τα προβλήματα που θα δημιουργήσει.
Και ο Μπερμπάτοφ θα μπορούσε να πει χθες ''αν ο Κλαους δεν ολιγωρούσε στην τακουνιά που του έκανα θα κερδίζαμε πιο εύκολα'' και ο Βίτορ πως ΄΄αν ο Σκόνδρας και ο Μελίσσας δεν έκαναν το λάθος, θα ήμασταν άνετοι''...
Άδικο θα είχαν?
Εννοείται πως όχι, το θέμα όμως πως πέρα από τα ΜΜΕ που θα έκαναν πάρτυ, ούτε οι ίδιοι, ούτε η ομάδα, ούτε οι συμπαίκτες τους, θα κέρδιζαν κάτι., ίσα ίσα που θα γινόταν χειρότερα...
ΥΓ. Και κάτι ακόμα για τον Τούντορα: Οι διαιτητές, είναι χειρότεροι από τους δημοσιογράφους. Δεν διακατέχονται απλώς από συντεχνιακή νοοτροπία, αλλά είναι σαν τους Μασόνους!
Αν πειράξεις έναν από το σινάφι, θα περιμένουν πως και πως να σε εκδικηθούν.
Όσο δίκιο κι αν είχε να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του βοηθού, ο επιδεικτικός και ειρωνικός τρόπος που μίλησε, θα ΄έχει συνέπειες.
...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top