0
Όταν πέρσι ο Ιβάν Σαββίδης έσκαγε 11εκ ΄΄κασέρι΄΄ απαλλάσοντας τον ΠΑΟΚ από το βραχνά των χρεών, είχα γράψει πως κέρδιζε ένα 10μηνο ασυλίας.
Σε περίπτωση που και την επόμενη χρονιά (δηλαδή φέτος) η ομάδα παρουσίαζε τα ίδια συμπτώματα με τις προηγούμενες, θα έμπαινε και πάλι στο κάδρο των ευθυνών.

Το πανηγύρι άρχισε εδώ και καιρό, πολύ πριν ολοκληρωθεί το 10μηνο...
Βεβαίως υπάρχουν ορισμένοι ανόητοι που έκραζαν το Σαββίδη, ακόμα και τη μέρα που έσκαγε το ΄΄κασέρι΄΄. Στον ΠΑΟΚ βλέπετε υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν αφελώς πως θα μετατρέψουν το προσωπικό τους ΄΄τίποτα΄΄ σε ΄΄κάτι΄΄ βρίζοντας ή έστω αμφισβητώντας κάποιον που αποδεδειγμένα είναι ''κάτι''. Πόσο δε, όταν είναι πολύ παραπάνω, όπως ο Σαββίδης..
Από την εποχή του συγχωρεμένου του Παντελάκη κρατάει αυτή η κολόνια, μέχρι που έφυγε κι αυτός και κάποιοι τον αναζητούσαν, στα χαλάσματα που άφησε ο Βουλινός, ο Μπάτμαν, ο Γούμενος..
Το θέμα με το Σαββίδη είναι πως πλέον, οι ψίθυροι αγανάκτησης δεν ακούγονται μόνο από εκείνους που θρέφονται από την αμφισβήτηση, τη στραβοστομιά και τον τζάμπα εξυπνακισμό αλλά επεκτείνονται και σε ΠΑΟΚτσήδες που δεν έχουν καμμία απολύτως προκατάληψη, ίσα-ίσα μάλιστα εκτιμούν την προσφορά του και αναγνωρίζουν πως χωρίς αυτόν, δε θα υπήρχε σήμερα ΠΑΕ ΠΑΟΚ...
Το βλέπω σε κοντινούς μου ανθρώπους ο ένας αν και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε θα ήταν σε θέση να παρακολουθήσει περισσότερους από 5-6 αγώνες,  αγόρασε φέτος διαρκείας για πάρτη του Ιβάν, ο άλλος αν και οικονομικά ζορισμένος έκανε το ίδιο, ως ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο που πλήρωσε τα χρέη και αντί να κάνει οικονομία για να ρεφάρει, έφερε καπάκι τον Άρνεσεν, πλήρωσε ένα κάρο λεφτά για μεταγραφές και ως κερασάκι το Μπερμπάτοφ!
Ακόμα και αυτοί, είναι σφιχτοί πλέον.
Ναι μεν δε μιλάνε ανοιχτά, δεν κράζουν, κάποια στιγμή όμως θα σκάσουν.
Γι αυτούς άλλωστε όπως και για όλον τον κόσμο, δεν υπάρχει μόνο ΠΑΕ αλλά και ΠΑΟΚ,
Κι όσο κι αν παραδέχονται πως η ΠΑΕ λειτουργεί υποδειγματικά, αδυνατούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως ο ΠΑΟΚ είναι για λύπηση..
Το φαινομενικά περίεργο είναι πως οι μουρμούρες για το Σαββίδη, ακούγονται μετά από ατυχή αποτελέσματα και κακές εμφανίσεις της ομάδας. λες και ο ιδιοκτήτης έχει κάποια σχέση με τη σύνθεση, την τακτική, τις αλλαγές, το rotation, την προετοιμασία, το μεταγραφικό σχεδιασμό, όλα αυτά δηλαδή που καθορίζουν την αγωνιστική εικόνα και την αποτελεσματικότητα της ομάδας πάνω στο χορτάρι.
Θα πει κάποιος, ''σωστά τα λες, εκείνοι όμως που αποφασίζουν τα παραπάνω, είναι επιλογές του Ιβάν, οπότε κατ' επέκταση καταλήγουμε και πάλι στον ίδιο παρανομαστή'.
Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω, αφού είναι έτσι όμως, χρέωσε ότι θέλεις τον Ιβάν τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη, την Παρασκευή, όχι όμως την Κυριακή.
Αν στα μάτια σου το πρόβλημα είναι το υλικό, ο προπονητής ή ότι άλλο, μίλα για τον 'Αρνεσεν που είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και την επόμενη, μίλα και για το Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε το Δανό.
Αν το πρόβλημα είναι ο Τζακ που πρέπει να του βάλεις καθρεφτάκι στη μύτη για να βεβαιωθείς πως αναπνέει, μίλα για τη διοικητική ανυπαρξία του ΠΑΟΚ και στο καπάκι χρέωσε στον ιδιοκτήτη μια ακόμα αποτυχημένη επιλογή!
Όλα στον Ιβάν καταλήγουν σε τελική, δε γίνεται όμως να προσπερνάμε τους ενδιάμεσους που κινούν τα νήματα, αποφασίζουν και ασχολούνται με την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ.
Είναι άδικο να πυροβολούμε αποκλειστικά εκείνον που δε σταματά να πληρώνει και να κάνουμε γαργάρες για εκείνους που πληρώνονται για να τρέχουν το μαγαζί.
Ο Ιβάν άλλωστε πληρώνει τα λάθη που κάνει από την τσέπη του, οι άλλοι αν και κάνουν λάθη συνεχίζουν να τις γεμίζουν...

Ο 'Εξαλλος Σαββίδης.

Θα μπορούσα να υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το ορθόν της άποψης μου, αν εδώ και 4 χρόνια, δεν επαναλαμβανόταν με τον ίδιο μονότονο τρόπο, η επωδός ΄΄Έξαλλος ο Σαββίδης για την ήττα-'Εξαλλος ο Ιβάν για την εμφάνιση της ομάδας΄΄.
Τι σημαίνει αυτό?
Πως ο Σαββίδης τοποθετείται στο κάδρο των ευθυνών της Κυριακής, από την ίδια την εταιρία του!!!
Γιατί μη νομίσει κάποιος αφελής πως υπάρχει δημοσιογράφος που τηλεφωνεί στον Ιβάν, τον ρωτά πως αισθάνεται και ο τελευταίος του απαντά ''άστα να πάνε ρε Μητσάρα, είμαι έξαλλος''...
Είναι προφανές πως το βλακώδες αυτό σλογκανάκι, εκπορεύεται από την ίδια την ΠΑΕ. και εντάσσεται στην προσπάθεια κάποιου ηλίθιου να πουλήσει εκδούλευση στο Σαββίδη, ενώ στην ουσία τον εκθέτει και καταστρέφει τη δημόσια εικόνα του.
Θα μου επιτρέψτε μάλιστα να διεκδικήσω την πατρότητα του ξεφωνητού, αφού από τις αρχές του 2013 είχα αρχίσει να καυτηριάζω την αυτή επικοινωνιακή τακτική που έμοιαζε με ανέκδοτο, προβλέποντας τις αρνητικές συνέπειες της.
Η αναφορά στο όνομα του Ιβάν, θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου τη μέρα των αγώνων,
Κι όχι μόνο του Ιβάν, αλλά κάθε μέλους της οικογένειάς του.
Ο ρόλος του είναι συγκεκριμένος, είναι ο ιδιοκτήτης που πληρώνει -αδρά- και διορίζει τους 2-3 επικεφαλείς των τμημάτων της εταιρίας, δε γίνεται λοιπόν να μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τους υπαλλήλους-υφισταμένους του, που πληρώνονται για να τρέχουν το μαγαζί και αυτά που μας πονοκεφαλιάζουν κάθε αγωνιστική, είναι αποτέλεσμα δικών τους επιλογών...
Ο Ιβάν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ιερή αγελάδα, έλα όμως που από την ίδια την εταιρία του λανσάρεται ως αναλώσιμος!
ΥΓ. Ευκαιρίας δοθείσης (μια και αναφερθήκαμε στην οικογένεια Σαββίδη),θα έπρεπε επίσης να απαγορευθεί δια ροπάλου, η αναπαραγωγή κάθε ανάρτησης του υιού Σαββίδη, στο instagram ή όπου αλλού έχει προφίλ.
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τα προφίλ στα Μ.Κ.Δ είναι ιδιωτικοί χώροι, όπου ο καθένας μοιράζεται τις σκέψεις του με τους εντός ή εκτός εισαγωγικών φίλους του.
Είναι σα να βρίσκεται ο Γιώργος Σαββίδης με 5-10 ή 100 φίλους του σε μια ταβέρνα κι εσύ ν΄ αναπαράγεις αυτά που είπε.
Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μόδα της εποχής μας, ολόκληρη βιομηχανία της Showbuzz άλλωστε στηρίζεται  στο ''δείτε τι έγραψε η Σπυροπούλου για το Λιάγκα'' και ''δείτε τη selfie της Μενεγάκη με το νέο της γκόμενο'', ο ΠΑΟΚ ωστόσο δε μπορεί να λειτουργεί με λογικές Cosmopolitan, για χάρη των ιστοσελίδων...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top